gedicht.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
'Gedicht, Rijmkonijm.'
 
  
Zoekt u een gedicht voor een vertrekkende collega?
Klik dan hier!
  
Gedichtjes in de wacht:  
- een gedicht met een boodschap, zoals de ouderwetse kinderboeken. Boodschap 1 of meerdere van de volgende:
1. Wees altijd bereid om zaken uit verschillende perspectieven te zien
2. In het hier en nu is er nooit een probleem. Er is alleen maar wat er is
3. Sluit vrede met wat je niet kunt veranderen aan jezelf. 
Zelf een idee? Klik dan hier of elders op "Roept u maar!" Gelegenheidsgedichtjes schrijf ik niet meer, dus kom niet aanzetten met oma die jarig is, de geboorte van uw kleinkind etc.
  
Wilt u iets aan me kwijt? Mail dan naar gedicht@gmail.com (driewerf hoera voor het spamfilter!).
Cryptoscores
 
Peet
106
Bliss
74
Mammoet
44
Mis
43
Robert-Jan
34
Elmar
20
Sparce
9
Gerda
8
Gewebkijk       
6
Vriendje van Peet
3
Dagmar
1
Josefini
1
Sjak
1
Verzoekjesklassement
 
Weesblij
39
Josefini
34
Mis
21
Daphne
18
Claudia, Peet
11
Isabella
10
Beernd
8
Sparce, Deh Haagh
6
Gerda, Rozebeer
4
Deviant, Peter, JPK
3
Bliss, Heleen, Marco, Marina, Mammoet, Petra, Roderick, Spammie
2
A., Alijne en Janine, Dirk, Funkyspam, Gewebkijk, Henkjan, Hubbers, I., Ina, Indica, Joke, Karolien, Lisa, Maaike, Marleen, Mariëlle, O., Peter en Petra, Randy, RJ, Sander, Sunbeam, TulipFairy, Various, Vlerx, Xixulon, Zezunja, zus van Beernd
1
 
Moblog
Google
Boycot the bottle?
Flesjes water zijn niet langer hip. Sterker nog: ze zijn slecht. Niet voor je gezondheid, maar voor het milieu. Het Australische plaatsje Bundanoon heeft flesjes water daarom zelfs verboden. Want: voor flesjes water is plastic nodig (gemaakt uit olie), en productie en vervoer van de flesjes kost energie. Terwijl je ook gewoon water uit de kraan kunt drinken (of in het geval van Bundanoon: uit de bron). Zit wat in.
 
Dus voortaan maar een flesje cola of sinas uit de automaat? Eh... nou... dat is dus ook gewoon water hè, maar dan met wat suiker of zoetstoffen, een kleurtje en een smaakje eraan toegevoegd. Oh ja, en koolzuur. Vervoer en productie hebben evenveel, zo niet méér energie gekost als bij dat flesje water. Voor het milieu is een flesje water niet "slechter" dan een flesje cola. Alleen komt cola niet uit de kraan, en voelt het dus geoorloofder om het in een flesje te kopen. Maar hoe het 'voelt', dat maakt de opwarmende aarde echt niet uit. Waarom dan de flesjes frisdrank niet meteen ook maar verbieden? Zijn je smaakpapillen het wél waard om energie te verspillen?
 
Het doet me denken aan een weekendje New York - "Schandalig, al die CO2 voor een paar daagjes! Ga dan minstens twee weken." Ook hier geldt: vliegen voor twee weken voelt misschien beter, maar dat maakt het milieu geen drol uit (tenzij zo'n weekendje New York meteen inhoudt dat er nog vaker gevlogen gaat worden, "want we zijn dit jaar nog maar één weekendje weggeweest").
 
Ik snap dat het klimaat veel emoties losmaakt, maar wat mij betreft mag het allemaal wel een beetje reëel blijven.

Reacties

gewebkijk op 11-09-2009 00:06
verhelderend stukje.
we weten het allemaal wel, maar als je het dan weer eens zo leest...
...
bezorgde mamma op 20-11-2009 19:06

Beste allemaal,

Met deze mailtekst was ik bezig toen ik dit artikel las. Ik deel het hier graag ook met jullie: Uw burgerplicht roept.

Volgens artikel 136 van het Wetboek van Strafrecht is het ieders burgerplicht om melding te maken van een ernstig misdrijf zodat het plegen van deze misdrijven kan worden voorkomen. Dit nalaten kan leiden tot gevangenisstraf van zes maanden. Iedereen die nu weet wat ons boven het hoofd hangt, en die dit niet meldt, die handelt daarmee in strijd met dit wetsartikel en riskeert een daarmee strafvervolging.

Wat is er aan de hand?
De wereldgezondheidsorganisatie heeft de allerhoogste alarmfase voor een wereldwijde pandemie ingesteld op basis van een griepvirus die volgens deskundigen niet gevaarlijker is een gewoon griepje. Dit griepvirus wordt doorgaans aangeduid als de Mexicaanse Griep. Hier hanteren we de meer onthullende naam van NWO-griep.

De Nederlandse overheid wil vanaf de tweede helft van oktober massaal gaan vaccineren tegen deze NWO-griep. In de USA en in Frankrijk is hiermee zelfs al begonnen. Een dergelijke maatregel zal uiteindelijk onvermijdelijk leiden tot verplicht stellen van deze NWO-vaccinatie en het opsluiten van de weigeraars.

De officiële lezing bij iedere vaccinatie is dat het vaccin wordt gemaakt van een minieme dosering van het overdraagbare virus. Voor de fabricage van het vaccin tegen de NWO-griep werd echter een patent aangevraagd ruim voordat het NWO-griep opdook in Mexico, zelfs een heel jaar daarvoor. Uit het toegekende patent blijkt dat het vaccin onder meer de volgende stoffen bevat: kwik, aluminium, formaldehyde en squaleen. Het is bekend dat deze stoffen ernstige fysieke, emotionele en mentale schade veroorzaken.

Het massaal injecteren van mensen met deze (neuro-) toxische stoffen zal enorme schade toebrengen aan het immuunsysteem en daarmee aan ieders zelfhelend vermogen. Dit staat daarmee gelijk aan het met voorbedachten rade toebrengen van zwaar lichamelijke schade met mogelijk zelfs de dood als gevolg. We spreken hier dus over (poging tot) moord op ongekend grote schaal. Bij deze mondiale genocide vallen de gaskamers in WOII in het niet.

Verder is deze NWO-vaccinatie niet uitgetest. Over de werking van dit vaccin is dus wetenschappelijk helemaal niets bekend. De mogelijkheid dat het vaccin tevens wordt voorzien van een draadloos bestuurbare nanochip, die de hormoonhuishouding beïnvloedt, is helaas niet denkbeeldig.

Iedereen die dit weet, en u nu dus ook, mocht u dit nog niet geweten hebben, begaat een strafbaar feit wanneer dit niet wordt gemeld.

U kunt met deze informatie naar het politiebureau in uw woonplaats gaan, om daar aangifte te doen omdat u zich bijvoorbeeld ernstig bedreigd voelt door de komende NWO-vaccinaties. Bedenk dat het niet alleen over uw gezondheid gaat, maar ook over die van uw gezinsleden, familieleden, vrienden, kennissen en over die van alle mensen die u nog meer kent.

Meer weten? Kijk voor bewijsstukken die kunnen worden toegevoegd bij uw persoonlijke aangifte op wehaveachoice.weebly.com.

PS. Zelf heb ik vandaag drie uur doorgebracht op het politiebureau om een vriendin te helpen bij het goed laten vastleggen van haar aangifte. Volgens haar is er nu al door minimaal 5 mensen in Nederland aangifte gedaan tegen de bedreiging die uitgaat van dit vaccinatieplan. Who’s next?

gedicht op 20-11-2009 20:33
Toevallig heb ik me vanmiddag bewust en uit eigen overweging laten inenten tegen de Mexicaanse griep... (ik werk in een ziekenhuis, vandaar). Bovenstaand verhaal is mijns inziens grotendeels onzinnig. Dat vaccin kan geen kwaad, en er zit zeker geen nanochip in. Het enige dat ik me afvraag, is in hoeverre vaccinatie daadwerkelijk nodig is - het gaat om een milde griep. Maar ach, ook een milde griep heb ik liever niet dan wel.
Lisanne Meewisse op 11-05-2010 11:02
Echt een milieufreak ben ik niet, maar ik ben wel onlangs overgestapt naar een andere energiemaatschappij. Zo help ik een handje, maar hoef ik er vrij weinig voor te doen. :-)
gedicht op 11-05-2010 11:44
@lisanne: volgens mij kun je dan beter overstappen naar GreenChoice of Oxxio... die leggen zich echt toe op groene stroom. En ze zijn nog supergoedkoop ook!
op 12-04-2011 09:05
Leuke website met zeer grappige columns!
 
www.arendvanwijngaarden.nl
 
groetjes,
 
Melissa
celine op 27-11-2011 19:27
heey hoe is het?
met mij goed
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl