gedicht.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
'Gedicht, Rijmkonijm.'
 
  
Zoekt u een gedicht voor een vertrekkende collega?
Klik dan hier!
  
Gedichtjes in de wacht:  
- een gedicht met een boodschap, zoals de ouderwetse kinderboeken. Boodschap 1 of meerdere van de volgende:
1. Wees altijd bereid om zaken uit verschillende perspectieven te zien
2. In het hier en nu is er nooit een probleem. Er is alleen maar wat er is
3. Sluit vrede met wat je niet kunt veranderen aan jezelf. 
Zelf een idee? Klik dan hier of elders op "Roept u maar!" Gelegenheidsgedichtjes schrijf ik niet meer, dus kom niet aanzetten met oma die jarig is, de geboorte van uw kleinkind etc.
  
Wilt u iets aan me kwijt? Mail dan naar gedicht@gmail.com (driewerf hoera voor het spamfilter!).
Cryptoscores
 
Peet
106
Bliss
74
Mammoet
44
Mis
43
Robert-Jan
34
Elmar
20
Sparce
9
Gerda
8
Gewebkijk       
6
Vriendje van Peet
3
Dagmar
1
Josefini
1
Sjak
1
Verzoekjesklassement
 
Weesblij
39
Josefini
34
Mis
21
Daphne
18
Claudia, Peet
11
Isabella
10
Beernd
8
Sparce, Deh Haagh
6
Gerda, Rozebeer
4
Deviant, Peter, JPK
3
Bliss, Heleen, Marco, Marina, Mammoet, Petra, Roderick, Spammie
2
A., Alijne en Janine, Dirk, Funkyspam, Gewebkijk, Henkjan, Hubbers, I., Ina, Indica, Joke, Karolien, Lisa, Maaike, Marleen, Mariëlle, O., Peter en Petra, Randy, RJ, Sander, Sunbeam, TulipFairy, Various, Vlerx, Xixulon, Zezunja, zus van Beernd
1
 
Moblog
Google
Vakantieplannen? Ehmmm...
"Gaan jullie dit jaar eigenlijk nog op vakantie?" vraagt het bezoek. Direct bekruipt me een onbehaaglijk gevoel. Is de conversatie stilgevallen? Ik was me er niet van bewust. Verveelt het bezoek zich? Zijn alle andere mogelijke gespreksonderwerpen uitgeput en wordt nu het lijstje gespreksonderwerpen-voor-noodgevallen aangebroken? Misschien ligt het aan mij, misschien ben ik wel een botte zonderling, maar het kan mij zelf nooit zo boeien wat voor vakantieplannen andere mensen hebben. Meestal is het toch iets voor de hand liggends - kamperen in Frankrijk, een huisje in België, stedentripje hier en daar. Het zal wel. Als er echt iets spannends staat te gebeuren, dan vertellen mensen het zelf wel, zonder dat je er naar vraagt. Nee, dan liever de verhalen achteraf, de persoonlijke ervaringen, de do's and don't's. Maar zoals ik al zei: misschien ligt het aan mij en zijn anderen écht benieuwd. Toch blijf ik me er ongemakkelijk bij voelen. Zeg eens eerlijk: stelt u wel eens zo'n vraag? En waarom dan?

Reacties

Josefini op 01-07-2009 21:26
Nou, ik kan niet anders zeggen dan dat ik de vraag ook wel eens gesteld heb. Maar dan was het wel uit oprechte belangstelling. En, misschien ben ik anders,, maar ik kan er oprecht plezier in hebben om de vakantiejitters van iemand te horen. Ik vind het gewoon fijn voor hen. Wijk ik dan zoveel af van anderen?
gedicht op 01-07-2009 21:33
Oei... dan ligt het misschien toch aan mij. Ik vind het soms ook wel interessant, bijvoorbeeld pas bij mijn collega die voor het eerst een weekendje zonder kids naar Parijs zou gaan. Toen was ik echt benieuwd hoe dat haar zou bevallen (goed overigens). Maar daar kruist haar verhaal ook met mijn persoonlijke interesses (ik wil zoiets ook wel eens doen, ooit, als ik geen borstvoeding meer geef). Bovendien ben ik zelfs dan vooral benieuwd naar de verhalen achteraf.
Josefini op 01-07-2009 21:40
Dan wil je misschien gewoon wat voorinfo of een review. Ik vind het gewoon leuk voor hen. Niet zozeer voor mijzelf, maar dat kan ook zijn dat ik wat materialistischer ben dan jij. ik wil pas echt reizen maken als ik bulk van het geld en ik heb zo het vermoeden dat dat er binnenkort nog niet inzit.
gewebkijk op 02-07-2009 02:09
ik krijg zelf al jeuk en vlekken van de vraag
,,hoe gaat het met je''
dus ik zal de vakantievraag dan ook niet gauw aan een ander stellen...
...
J op 02-07-2009 11:01
das hetzelfde als over het weer beginnen. blijk van onvermogen om het over wezenlijke dingen te hebben ;)
Rafke op 03-07-2009 08:52
Ik vraag het ook altijd, en wil het ook echt graag weten. Ik ben vaak benieuwd welk type vakanties mensen kiezen, past het bij ze of had ik het niet verwacht? En, bij mensen met kleine kinderen, ben ik altijd op zoek naar leuke tips. Bovendien vind ik het een vorm van interesse tonen in iemand anders leven, zonder dat je meteen te privé-vragen stelt.
gedicht op 03-07-2009 09:16
Hmm... aan de ene kant ben ik nu gerustgesteld: blijkbaar hoeven mensen zich niet stierlijk te vervelen als ze mij die vraag stellen. Aan de andere kant zou ik nu zelf toch ook wel wat geïnteresseerder willen zijn in anderen. Maar ja, wat doe je eraan... Ik denk dat ik de vraag toch maar niet zelf ga stellen (tenzij inderdaad met kleine kinderen en zo want ik hou ook van tips ;'-)). Beter geen interesse dan geveinsde interesse...
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl