gedicht.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
'Gedicht, Rijmkonijm.'
 
  
Zoekt u een gedicht voor een vertrekkende collega?
Klik dan hier!
  
Gedichtjes in de wacht:  
- een gedicht met een boodschap, zoals de ouderwetse kinderboeken. Boodschap 1 of meerdere van de volgende:
1. Wees altijd bereid om zaken uit verschillende perspectieven te zien
2. In het hier en nu is er nooit een probleem. Er is alleen maar wat er is
3. Sluit vrede met wat je niet kunt veranderen aan jezelf. 
Zelf een idee? Klik dan hier of elders op "Roept u maar!" Gelegenheidsgedichtjes schrijf ik niet meer, dus kom niet aanzetten met oma die jarig is, de geboorte van uw kleinkind etc.
  
Wilt u iets aan me kwijt? Mail dan naar gedicht@gmail.com (driewerf hoera voor het spamfilter!).
Cryptoscores
 
Peet
106
Bliss
74
Mammoet
44
Mis
43
Robert-Jan
34
Elmar
20
Sparce
9
Gerda
8
Gewebkijk       
6
Vriendje van Peet
3
Dagmar
1
Josefini
1
Sjak
1
Verzoekjesklassement
 
Weesblij
39
Josefini
34
Mis
21
Daphne
18
Claudia, Peet
11
Isabella
10
Beernd
8
Sparce, Deh Haagh
6
Gerda, Rozebeer
4
Deviant, Peter, JPK
3
Bliss, Heleen, Marco, Marina, Mammoet, Petra, Roderick, Spammie
2
A., Alijne en Janine, Dirk, Funkyspam, Gewebkijk, Henkjan, Hubbers, I., Ina, Indica, Joke, Karolien, Lisa, Maaike, Marleen, Mariëlle, O., Peter en Petra, Randy, RJ, Sander, Sunbeam, TulipFairy, Various, Vlerx, Xixulon, Zezunja, zus van Beernd
1
 
Moblog
Google
Over knuffelpoezen en ondeugende peuters van 2,5
Sinds Juna "mauw" kan zeggen, en dat is al heel lang, is ze dol op poesjes. Op echte poezen, maar ook op haar poezenknuffels. Zoals daar zijn: Dikkie Dik, Lucy's Poesje (zoals de naam al zegt van Lucy gekregen, en in werkelijkheid trouwens een eekhoorn, maar soit) en een aantal Hello Kitty's. Waaronder - pardon, 'onder wie' - Witte Kitty (die ik een jaar of tien terug gekregen heb van een vriend die hem om onverklaarbare redenen van zijn werk kreeg en niet wist wat hij ermee moest doen; heeft jarenlang bij mij in de wc-rolhouder nutteloos staan wachten tot Juna geboren zou worden), Kleine Kitty (een speciale kerstuitvoering van Hello Kitty met rood kerstmutsje op, gekregen van buurvrouw Hella die Kleine Kitty ergens in haar huis aantrof), en Roze Kitty (zie plaatje, gewoon zelf gekocht bij Intertoys). Bij oma is nog een Rode Kitty, identiek aan Roze Kitty maar dan met rood pakje, gekocht bij Kruidvat en luisterend (nou ja...) naar de naam Patricia, zoals Juna's favoriete leidster op de crèche heet. Daarnaast zijn er in ons huis o.a. nog Hello Kitty-tasjes, een Hello Kitty-wandelwagentje en natuurlijk diverse Hello Kitty-kledingstukken, met dank aan H&M, Kruidvat en Zeeman.
 
Maar goed, de poesjes zijn dus populair en mogen dan ook regelmatig mee op stap. Zo zitten ze in het fietsstoeltje voorop de fiets (Juna is vanwege haar lengte en gewicht naar het achterzitje verbannen en kleine zus Tessel kan nog niet zitten), in het winkelwagentje bij Albert Heijn terwijl Juna in het boodschappengedeelte probeert de groenten niet te pletten, wiebelend op de schommel, of in de kabelbaan bij pretpark Plaswijckpark. Dat pretpark ligt op loopafstand van ons huis en we hebben er dus maar een abonnement op genomen. Zie hier Roze Kitty die zelfstandig de kabelbaan neemt in Plaswijckpark:
 
Knuffelpoezen zijn dus leuk, maar veel leuker wordt het natuurlijk nog wanneer ze echt tegen je praten. Dat kunnen ze niet, dus moet mama met een gek stemmetje namens de knuffelpoezen tegen Juna praten. Dit spelletje wordt door Juna als volgt aangekondigd: "Mama, wil je 'Hallo Juna!' zeggen?" En 'Hallo Juna!' probeert ze dan zo uit te spreken als wanneer ik probeer het zo uit te spreken als de knuffelpoes in kwestie. Met een gek stemmetje dus.
 
Zo waren we onlangs weer eens in Plaswijck met Roze Kitty (Tessel sliep thuis bij papa). Juna kroop door de tunnel naar de glijbaan, en ik werd geacht haar met Roze Kitty op te wachten en 'Hallo Juna!' te zeggen zodra zij uit de tunnel kwam. Aldus geschiedde, want peuters wil is wet (soms :-D). "Hallo Juna!" zei ik dus met mijn gekke stemmetje toen Juna's lieve hoofdje verscheen, terwijl ik Hello Kitty enthousiast heen en weer bewoog. Maar toen wist ik nog niet dat Juna mij alleen maar voor schut wilde zetten. Haar antwoord: "Hallo Diana de Veld!"

Reacties

gewebkijk op 04-06-2009 00:22
hahaha, kleintjes worden groot... :)
 
wel fijn dat je het er even bij zei trouwens...
(van kitty's solo in de kabelbaan)
Weesblij op 15-06-2009 22:30
Kom net terug uit Italië en daar zijn zelfs de volwassenen idolaat van hello kitty. En dúúr dat het is! Erg grappig als je bedenkt dat het hier bij de zeeman ligt...
Deh Haagh op 25-06-2009 10:04
*gniffel* In de maling genomen door je eigen vlees en bloed *rofl*
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl