gedicht.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
'Gedicht, Rijmkonijm.'
 
  
Zoekt u een gedicht voor een vertrekkende collega?
Klik dan hier!
  
Gedichtjes in de wacht:  
- een gedicht met een boodschap, zoals de ouderwetse kinderboeken. Boodschap 1 of meerdere van de volgende:
1. Wees altijd bereid om zaken uit verschillende perspectieven te zien
2. In het hier en nu is er nooit een probleem. Er is alleen maar wat er is
3. Sluit vrede met wat je niet kunt veranderen aan jezelf. 
Zelf een idee? Klik dan hier of elders op "Roept u maar!" Gelegenheidsgedichtjes schrijf ik niet meer, dus kom niet aanzetten met oma die jarig is, de geboorte van uw kleinkind etc.
  
Wilt u iets aan me kwijt? Mail dan naar gedicht@gmail.com (driewerf hoera voor het spamfilter!).
Cryptoscores
 
Peet
106
Bliss
74
Mammoet
44
Mis
43
Robert-Jan
34
Elmar
20
Sparce
9
Gerda
8
Gewebkijk       
6
Vriendje van Peet
3
Dagmar
1
Josefini
1
Sjak
1
Verzoekjesklassement
 
Weesblij
39
Josefini
34
Mis
21
Daphne
18
Claudia, Peet
11
Isabella
10
Beernd
8
Sparce, Deh Haagh
6
Gerda, Rozebeer
4
Deviant, Peter, JPK
3
Bliss, Heleen, Marco, Marina, Mammoet, Petra, Roderick, Spammie
2
A., Alijne en Janine, Dirk, Funkyspam, Gewebkijk, Henkjan, Hubbers, I., Ina, Indica, Joke, Karolien, Lisa, Maaike, Marleen, Mariëlle, O., Peter en Petra, Randy, RJ, Sander, Sunbeam, TulipFairy, Various, Vlerx, Xixulon, Zezunja, zus van Beernd
1
 
Moblog
Google
Pimps
Gisterenavond drie gedichtenverzoekjes voltooid (andere site), de dag daarvoor één, en in de week daaraan voorafgaand nog vier. Ik ben het nog een beetje beu, kortom. Het komt wel hoor, laat maar even waaien - en dat doet het, zaterdag reed ik verdorie bijna de berm in met 80 km/u! (Het kan ook zijn dat ik gewoon niet zo goed oplette...).
Daarnet bij wijze van lunchpauze (sinaasappel, de echte lunch wacht nog in broodzak en koelkast) een artikel in de Intermediair gelezen over sex en geweld in videoclips. Het loopt inderdaad de spuigaten uit. Een pornovideo hoeft volgens mij niemand meer te huren - zet gewoon 's avonds laat de TV op MTV of TMF. Zelfs kinderen van 9 noemen zichzelf tegenwoordig trots "playster" of "pimp" weet ik toevallig - vooruit, ze weten niet wat ze zeggen, maar ze vinden het wèl cool. Iedereen vindt het tenslotte cool. En als ze er dan op een bepaald moment achterkomen wat een pooier is... nou, dan is dàt blijkbaar cool. Zo simpel dat ik er bijna zelf in zou geloven.

Reacties

Zezunja op 26-01-2004 20:24
Doe je wel voorzichtig?

Kun je je nog herinneren dat "I wanna have sex on the beach" een hitje was? Al die zesjarige meisje die dat in hun naveltruitjes en kinderstrings liepen te zingen.

Waar gaat dat heen... ?
Ik word oud.
Roderick op 26-01-2004 21:49
Hee Deetje,

We houden het wel licht en luchtig, ja! Laat het depressieve geleuter maar aan mij over, heheh.

Zie je snel. Wordt het nou 31 januari of niet? Heb je al een reactie van Brrr? Oeps, ik bedenk me net dat ik ook nog niet heb gereageerd...hmmm...ik bel je wel...
Gedicht op 27-01-2004 15:47

Ja sorry, misschien sloeg ik een beetje door... Ach, ik word ook wat ouder. Dan komt dat pessimisme vanzelf

Roderick, zat net even te neuzen op islamdiscussie.punt.nl, en vond dat je het erg netjes hebt aangepakt - vooral je open toon staat me aan. Ik ben ook erg benieuwd naar de achtergrond van Beheer - het kan haast niet anders of deze persoon heeft een of ander trauma opgelopen, of dat nu met islam te maken heeft of niet. (Terroristische dierenactivisten komen tenslotte ook uit de vreemdste hoeken). Zelf heb ik trouwens ooit eens wat stukjes Oude Testament gelezen en dat liegt er niet om...

Overigens vind ik dat er op 's mans taalgebruik niet gefoeterd mag worden - zoals sommige mensen deden - want dat is niet zo relevant (zolang hij de betekenis maar snapt). Ik zou niet willen dat iemand zich om die reden van discussie zou onthouden. Het is vreemd om zijn argumentaties te lezen - het lijkt wel alsof hij een andere logica gebruikt. Ergens in de verte doet het me denken aan de schrijfstijl van Arabische Nederlanders ("De Langverwachte"). Zijn doel is niet te overtuigen met argumenten, maar te bezweren met herhaling, iets wat lijkt op poëzie. Op de een of andere manier raakt hij gefrustreerd omdat dit (terecht) niet werkt bij de rationele lezers van Punt. Misschien moet hij de titel van zijn log veranderen in "islampoëzie".

Sparce op 27-01-2004 15:59
Of zijn log sluiten
Sorry, erg flauw dat te zeggen, maar ik vind het een beetje een lutser.

Leuk dat ik weer eens wat van je kan lezen Gedicht, erg leuk. Heb je wel een beetje gemist hier de laatste tijd!
Roderick op 27-01-2004 16:37
Deetje,

Dank en je suggestie is geen gekke. Overigens is de man of vrouw aanvallen op slecht taalgebruik een beetje té makkelijk. Het is duidelijk dat de beheerder niet Nederlands van afkomst is, dus 'why bother'?

En de christenen wisten er inderdaad voreger ook wel raad mee. Zelfs nu zijn er nog genoeg die geen greintje tolerantie bezitten. Ik heb niets tegen religie en geloof, maar wel kan de institutionalisering ervan me gestolen worden.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl