gedicht.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
'Gedicht, Rijmkonijm.'
 
  
Zoekt u een gedicht voor een vertrekkende collega?
Klik dan hier!
  
Gedichtjes in de wacht:  
- een gedicht met een boodschap, zoals de ouderwetse kinderboeken. Boodschap 1 of meerdere van de volgende:
1. Wees altijd bereid om zaken uit verschillende perspectieven te zien
2. In het hier en nu is er nooit een probleem. Er is alleen maar wat er is
3. Sluit vrede met wat je niet kunt veranderen aan jezelf. 
Zelf een idee? Klik dan hier of elders op "Roept u maar!" Gelegenheidsgedichtjes schrijf ik niet meer, dus kom niet aanzetten met oma die jarig is, de geboorte van uw kleinkind etc.
  
Wilt u iets aan me kwijt? Mail dan naar gedicht@gmail.com (driewerf hoera voor het spamfilter!).
Cryptoscores
 
Peet
106
Bliss
74
Mammoet
44
Mis
43
Robert-Jan
34
Elmar
20
Sparce
9
Gerda
8
Gewebkijk       
6
Vriendje van Peet
3
Dagmar
1
Josefini
1
Sjak
1
Verzoekjesklassement
 
Weesblij
39
Josefini
34
Mis
21
Daphne
18
Claudia, Peet
11
Isabella
10
Beernd
8
Sparce, Deh Haagh
6
Gerda, Rozebeer
4
Deviant, Peter, JPK
3
Bliss, Heleen, Marco, Marina, Mammoet, Petra, Roderick, Spammie
2
A., Alijne en Janine, Dirk, Funkyspam, Gewebkijk, Henkjan, Hubbers, I., Ina, Indica, Joke, Karolien, Lisa, Maaike, Marleen, Mariëlle, O., Peter en Petra, Randy, RJ, Sander, Sunbeam, TulipFairy, Various, Vlerx, Xixulon, Zezunja, zus van Beernd
1
 
Moblog
Google
Laatste artikelen
Altijd al willen weten? JPK heeft een handleiding Hoe om te gaan met nabestaanden? geschreven. Lees en leer.
Lees meer...
Van dichten komt het niet meer zo de laatste tijd. Ik heb nog even getwijfeld over De Nationale Gedichtenwedstrijd, waarmee je 10.000 euro kunt winnen. Dat vind ik best veel geld. Drie euro vind ik dan weer niet zo veel, maar wél als inschrijfgeld voor zo'n wedstrijd. Hoe serieus kun je die dan nog nemen? Doet me iets te veel denken aan de sms-quizjes op tv met vragen van het niveau "Hoe heet de King of Pop die onlangs is overleden?" Deelname kost geld en zo brengen de quizzers tezamen het prijzengeld bij elkaar (plus nog wat extra's voor de bedenkers van deze moeilijke vraag). Een gedichtenwedstrijd als veredelde inzamelingsactie...  pff. Aan de andere kant: het is wel een loterij waarbij ik waarschijnlijk iets meer kans heb om te winnen dan bij de gemiddelde loterij. Ik twijfel nog even door.
 
Maar goed, weinig gedicht dus de laatste tijd. Sinds de aanschaf van een Samsung S8000 Jet (een mobieltje met o.a. internet en GPS erop) ben ik echter wel heel actief aan het twitteren, met foto's op twitpic erbij. Gewoon, alledaagse dingetjes - Tessel in badje en zo. Zie twitter.com/dianadv.
Lees meer...   (1 reactie)
 
Juna (2) houdt van stempelen. Die rechter is een beetje mislukt. Of toch niet? Juna is juist enthousiast: "Gaan de Kitty's elkaar knuffelen!"
Lees meer...   (1 reactie)
"Gaan jullie dit jaar eigenlijk nog op vakantie?" vraagt het bezoek. Direct bekruipt me een onbehaaglijk gevoel. Is de conversatie stilgevallen? Ik was me er niet van bewust. Verveelt het bezoek zich? Zijn alle andere mogelijke gespreksonderwerpen uitgeput en wordt nu het lijstje gespreksonderwerpen-voor-noodgevallen aangebroken? Misschien ligt het aan mij, misschien ben ik wel een botte zonderling, maar het kan mij zelf nooit zo boeien wat voor vakantieplannen andere mensen hebben. Meestal is het toch iets voor de hand liggends - kamperen in Frankrijk, een huisje in België, stedentripje hier en daar. Het zal wel. Als er echt iets spannends staat te gebeuren, dan vertellen mensen het zelf wel, zonder dat je er naar vraagt. Nee, dan liever de verhalen achteraf, de persoonlijke ervaringen, de do's and don't's. Maar zoals ik al zei: misschien ligt het aan mij en zijn anderen écht benieuwd. Toch blijf ik me er ongemakkelijk bij voelen. Zeg eens eerlijk: stelt u wel eens zo'n vraag? En waarom dan?
Lees meer...   (7 reacties)
Sinds Juna "mauw" kan zeggen, en dat is al heel lang, is ze dol op poesjes. Op echte poezen, maar ook op haar poezenknuffels. Zoals daar zijn: Dikkie Dik, Lucy's Poesje (zoals de naam al zegt van Lucy gekregen, en in werkelijkheid trouwens een eekhoorn, maar soit) en een aantal Hello Kitty's. Waaronder - pardon, 'onder wie' - Witte Kitty (die ik een jaar of tien terug gekregen heb van een vriend die hem om onverklaarbare redenen van zijn werk kreeg en niet wist wat hij ermee moest doen; heeft jarenlang bij mij in de wc-rolhouder nutteloos staan wachten tot Juna geboren zou worden), Kleine Kitty (een speciale kerstuitvoering van Hello Kitty met rood kerstmutsje op, gekregen van buurvrouw Hella die Kleine Kitty ergens in haar huis aantrof), en Roze Kitty (zie plaatje, gewoon zelf gekocht bij Intertoys). Bij oma is nog een Rode Kitty, identiek aan Roze Kitty maar dan met rood pakje, gekocht bij Kruidvat en luisterend (nou ja...) naar de naam Patricia, zoals Juna's favoriete leidster op de crèche heet. Daarnaast zijn er in ons huis o.a. nog Hello Kitty-tasjes, een Hello Kitty-wandelwagentje en natuurlijk diverse Hello Kitty-kledingstukken, met dank aan H&M, Kruidvat en Zeeman.
 
Maar goed, de poesjes zijn dus populair en mogen dan ook regelmatig mee op stap. Zo zitten ze in het fietsstoeltje voorop de fiets (Juna is vanwege haar lengte en gewicht naar het achterzitje verbannen en kleine zus Tessel kan nog niet zitten), in het winkelwagentje bij Albert Heijn terwijl Juna in het boodschappengedeelte probeert de groenten niet te pletten, wiebelend op de schommel, of in de kabelbaan bij pretpark Plaswijckpark. Dat pretpark ligt op loopafstand van ons huis en we hebben er dus maar een abonnement op genomen. Zie hier Roze Kitty die zelfstandig de kabelbaan neemt in Plaswijckpark:
 
Knuffelpoezen zijn dus leuk, maar veel leuker wordt het natuurlijk nog wanneer ze echt tegen je praten. Dat kunnen ze niet, dus moet mama met een gek stemmetje namens de knuffelpoezen tegen Juna praten. Dit spelletje wordt door Juna als volgt aangekondigd: "Mama, wil je 'Hallo Juna!' zeggen?" En 'Hallo Juna!' probeert ze dan zo uit te spreken als wanneer ik probeer het zo uit te spreken als de knuffelpoes in kwestie. Met een gek stemmetje dus.
 
Zo waren we onlangs weer eens in Plaswijck met Roze Kitty (Tessel sliep thuis bij papa). Juna kroop door de tunnel naar de glijbaan, en ik werd geacht haar met Roze Kitty op te wachten en 'Hallo Juna!' te zeggen zodra zij uit de tunnel kwam. Aldus geschiedde, want peuters wil is wet (soms :-D). "Hallo Juna!" zei ik dus met mijn gekke stemmetje toen Juna's lieve hoofdje verscheen, terwijl ik Hello Kitty enthousiast heen en weer bewoog. Maar toen wist ik nog niet dat Juna mij alleen maar voor schut wilde zetten. Haar antwoord: "Hallo Diana de Veld!"
Lees meer...   (3 reacties)
Mijn tuin maakt peterselie,
salie, roosmarijn en tijm
Daar tussen al dat groen geweld
een kleinood, een geheim:
 
een kruid zo zoet als honing
- zeer geschikt voor in de thee! -
behoedt mij voor de muggen-
beten, beter nog dan DEET
 
Laat foelie maar vergaan,
koriander kan ik missen
Al mijn maanzaad naar de maan?
Vooruit! maar niet
citroenmelisse
 
 
Voor Melissa, die een gedichtje wilde over citroenmelisse. Van twaalf regels. Binnen twee weken. Want ze heeft al zoveel huiswerk. Ja ja, ik ben misbruikt...
Lees meer...   (2 reacties)
Op nu.nl: een jonge koe heeft zichzelf van de dood gered door te vluchten uit een slachthuis. Zijn daad levert hem (?) inderdaad een beter leven op: hij mag de rest van zijn leven in een opvanghuis verblijven en verandert dus niet ongewild in worstjes en filetjes. Ik heb het wel vaker gehoord, dat een ontsnapt dier zo'n beloning krijgt, en ergens begrijp ik dat wel. Door te ontsnappen van het slachthuis krijgen we het gevoel dat hij een van ons is. Hij lijkt zich bewust te zijn van het gevaar, hij toont moed en karakter, hij wíl niet dood! Daarmee ontstijgt hij de massa van potentieel hersenloze koeien, hij stapt over een grens, wordt een individu. Terwijl zo'n koe waarschijnlijk alleen maar wat meer mazzel heeft gehad dan de anderen.
Lees meer...   (8 reacties)
 
De kraamperiode biedt soms wel degelijk mogelijkheden om iets nuttigs te doen, naast knuffelen, voeden en verschonen van de baby. Zo ging ik vanmiddag de keukenkastjes eens opruimen en trof een vuilniszak aan spullen aan die over de datum waren (helaas zaten die spullen nog niet kant-en-klaar in die vuilniszak). Maar ook andere verrassingen, zoals bovenstaande potjes salie - een mooi tijdshistorisch document voor wat betreft de AH-vormgeving. En ze zijn alle vier nog houdbaar ook! Iemand interesse? Je kunt er best lekkere dingen mee maken...
Lees meer...   (7 reacties)
Inmiddels is ze alweer bijna twee weken oud, en nu pas wordt ze aangekondigd op gedicht.punt.nl! Schandalig. Maar goed, daar is ze dan: onze Tessel. Geboren op 23 maart, 3750 gram zwaar - exact hetzelfde gewicht als Juna had toen ze geboren werd, 2,5 jaar geleden. De eerste week heeft ze ons danig uit onze slaap gehouden, maar nu gaat het al een stuk beter. En wat is ze lief! Kijk maar:
 
 
Ben erg gelukkig met twee lieve dochters en hun papa :-)
Lees meer...   (9 reacties)
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl